L’amor ha de ser lliure de masclisme, bronques i gelosia

L’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, ha iniciat la campanya “L’amor ha de ser lliure de masclisme, bronques i gelosia” adreçada a noies i nois, d’entre 14 i 25 anys, amb missatges que proposen relacions sentimentals lliures de “masclisme, gelosia i bronques”.

“L’amor ha de ser lliure de masclisme, bronques i gelosia”

divendres 16 novembre 2007
L’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, ha iniciat la campanya “L’amor ha de ser lliure de masclisme, bronques i gelosia” adreçada a noies i nois, d’entre 14 i 25 anys, amb missatges que proposen relacions sentimentals lliures de “masclisme, gelosia i bronques”.

La campanya té lloc entre els dies 15 de novembre i 6 de desembre en el marc de la commemoració el proper dia 25 de novembre del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

L’objectiu és fer arribar a la població jove i adolescent de Catalunya missatges que els puguin ajudar a detectar i allunyar-se de conductes de domini, possessió, control i agressivitat, que poden aparèixer en les primeres relacions sentimentals i que són naturalitzades a la nostra societat com a inherents a les relacions entre dones i homes.

L’eslògan principal és L’amor ha de ser lliure. Lliure de masclisme, lliure de bronques, lliure de gelosia. Amb una estètica propera a les reivindicacions juvenils dels anys 70, es vol atreure l’atenció de la població jove i adolescent sobre les relacions lliures de violència.

Descripció:

L’anunci en premsa, del qual n’hi ha tres versions -un noi, una noia i una parella que s’abraça-, té el següent text:

Tu pots fer que comenci una nova època. Només cal que exerceixis el dret d’escollir els teus amics i amigues, les teves creences, la teva manera de vestir i d’anar pel món, de pensar, d’opinar i d’estimar. No deixis que la teva parella et mani, et controli, et renyi i limiti la teva llibertat. L’amor, o és lliure, o no és amor.

A l’espot televisiu apareixen imatges de joves en diferents espais públics i en actituts reivindicatives. Els i les joves pinten i despleguen pancartes amb les següents frases:

– L’amor ha de ser lliure…
– Lliure de controls a les trucades del mòbil
– Lliure de bronques
– Lliure de no et posis aquesta faldilla
– Lliure de masclisme
– Lliure de violència
– Lliure de gelosia
– Lliure de submissió

Finalment una veu en off diu “L’amor és lliure o no és amor. Tu pots fer que comenci una nova època”.

Els espots s’emetran a emissores de televisió d’àmbit Catalunya i desconnexions, així com als circuits de televisions locals, i es projectaran a sales de cinema.

> Vía Dones en xarxa

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: